Serres en Terrasoverkappingen van Solarlux 0 ../../../img/loading.gif { "Bilder": { "450": { "minBreite": 450, "minHoehe": 220, "Bild1": "../../../files/jpg2/html/1280x00001/0450x0000.jpg", "Bild2": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_2/0450x0000.jpg", "Bild3": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_1/0450x0000.jpg" }, "480": { "minBreite": 480, "minHoehe": 235, "Bild1": "../../../files/jpg2/html/1280x00001/0480x0000.jpg", "Bild2": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_2/0480x0000.jpg", "Bild3": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_1/0480x0000.jpg" }, "768": { "minBreite": 768, "minHoehe": 377, "Bild1": "../../../files/jpg2/html/1280x00001/0768x0000.jpg", "Bild2": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_2/0768x0000.jpg", "Bild3": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_1/0768x0000.jpg" }, "1024": { "minBreite": 1024, "minHoehe": 377, "Bild1": "../../../files/jpg2/html/1280x00001/1024x0000.jpg", "Bild2": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_2/1024x0000.jpg", "Bild3": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_1/1024x0000.jpg" }, "1280": { "minBreite": 1280, "minHoehe": 377, "Bild1": "../../../files/jpg2/html/1280x00001/1280x0000.jpg", "Bild2": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_2/1280x0000.jpg", "Bild3": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_1/1280x0000.jpg" } }, "AltText": { "Bild1": "Hertzberger", "Bild2": "Hertzberger", "Bild3": "Hertzberger" } , "Texte": { "Bild1": "" , "Bild2": "" , "Bild3": "" } ,"ThumbTexte": { "Bild1": "" , "Bild2": "" , "Bild3": "" } , "Thumbnails": { "Bild1": "../../../files/jpg2/html/1280x00001/0150x0100.jpg" , "Bild2": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_2/0150x0100.jpg" , "Bild3": "../../../files/jpg2/html/hertzberger_1/0150x0100.jpg" } }

Open ruimtes met Solarlux vouwwanden

Op 4 januari 2010 zijn de medewerkers en studenten van de NHL gestart in de nieuwbouw hogeschool te Leeuwarden. De locatie bevindt zich op de plek waar vroeger de Bouhof stond, een voormalige locatie van de NHL. De nieuwe locatie is gelegen aan een centraal plein. Het nieuwe gebouw is op 27 mei 2010 officieel geopend door Prinses Máxima. De nieuwbouw komt uit de koker van Architectuurstudio  AHH (Herman Hertzberger). In de centrale hal van het gebouw bevindt zich een winkellaan met onder meer een copyshop, boekenwinkel, huisarts en uitzendbureau. Solarlux is als leverancier van vouwwanden betrokken bij de realisatie van dit flexibele pand.

De visie van Solarlux om ruimten royaal open te kunnen stellen en verbindingen te creëren, wordt zeer sterk weerspiegeld in de bouwkundige realisatie van het concept voor de "Noordelijke Hogeschool Leeuwarden". Dat de bouw is geslaagd, wordt ook duidelijk doordat de hogeschool tegelijk met de opening van het gebouw de "European Design Award" in de categorie "Company Implementation" heeft gewonnen.

Het bestaande gebouw moest wat betreft zijn vormgeving van een kleinschalige gebouwmassa herkenbaar blijven en in de nieuwe planning worden geïntegreerd. Het ontwerp van Herman Hertzberger en zijn in Amsterdam gevestigde bureau "Architectuurstudio HH" bestaat uit een nieuw gebouw van 20.500 vierkante meter, die als een frame aan alle kanten om de bestaande gebouwstructuur ligt.

Van het labyrinth aan gangen van het bestaande gebouw worden twee assen benadrukt die het oude gebouw met de nieuwbouw verbinden. Deze openen zich waar het mogelijk is en kruisen elkaar in het centrale bereik. Op deze wijze ontstaan communicatieruimten en ontmoetings- en verblijfsplaatsen – een steeds terugkerend thema in de architectuur van Hertzberger.

De nieuwbouw is bestemd voor verschillende functies: seminarruimten, een nieuw theater, een bibliotheek en een mediatheek met flexibele werkplekken. Significant zijn echter de royale, lichte gemeenschappelijke zones die gaan fungeren als ontmoetingsplek.

De open vormgeving van het gebouw wordt ondersteund door royale glasgevels, zowel buiten als binnen. Door het samenspel van beide beglazingsniveaus kunnen tot diep in het gebouw transparantie en lichte ruimten worden gerealiseerd. Zo worden inwendige functionele eenheden die niet aan de buitengevel grenzen, zoals een boekhandel, een informatiestand en vele andere eenheden, toch aantrekkelijke zones. Een bijdrage hieraan leveren de glazen vouwwanden van Solarlux, die binnen als ruimteverdeler fungeren. De ruimtehoge elementen van de glazen vouwwand SL 45 zorgen voor een open werksfeer, maar kunnen desgewenst ook individueel worden gesloten.

Solarlux Nederland BV
Marie Curiestraat 2
7442 DP Nijverdal

Tel: +31 (0) 548 - 63 13 23
Fax: +31 (0) 548 - 63 13 29

Service-afdeling: + 31 (0) 548 - 63 13 20


E-Mail: info@solarlux.nl
Internet: www.solarlux.nl

Openingstijden en routebeschrijving

 

naar boven